Honolulu PRiME 2012 - Honolulu, Hawaii

October 7 - October 12, 2012

PROGRAM INFORMATION


ECS Electrochemical Energy Summit held at PRiME 2012

B3 - Grand Challenges for Energy Conversion and Large Scale Energy Storage

 

Thursday, October 11, 2012

311, Level 3, Hawaii Convention Center

Energy Storage Policies, Demonstration Projects, and Global Priorities

Co-Chair: Bor Yann Liaw
TimeProgr#Title and Authors
08:00 ECS President, Fernando Garzon - Introduction of Symposium and Speakers (5 Minutes)
08:05 Hawaii's Energy Landscape -Honorable Lieutenant Governor of Hawaii, Brian Schatz (45 Minutes)
08:50 Session Chair, Bor Yann Liaw - Introduction of Keynote Speaker (5 Minutes)
08:55   611   Grid Scale Energy Storage; Applications, Technology Demonstrations, and a US Perspective I. Gyuk (U.S. Dept. of Energy)
09:40 Intermission (15 Minutes)
 

Morning Panel Discussion

Co-Chair: Robert Savinell
TimeProgr#Title and Authors
09:55 Moderator, Robert Savinell - Panel Introduction (5 Minutes)
10:00   612   The Application and Development of Large-scale Energy Storage Technology in China X. Lai (China Electric Power Research Institute)
10:15   613   National Energy Technology Developing Strategy in Korea K. Nahm (Chonbuk National University) and S. Chung (Korea Institute of Energy Technology Evaluation and Planning)
10:30 Panelist, Kei Hosoi - New Energy & Industrial Technology Development Org. (NEDO) (15 Minutes)
10:45 Panelist, Byron Washom - University of California, San Diego (15 Minutes)
11:00 Panelist, Mark Glick - Hawaii State Energy Office (15 Minutes)
11:15 Question & Answer (45 Minutes)
 

Energy Storage Development and Commercialization Challenges

Co-Chair: Xiao-Dong Zhou
TimeProgr#Title and Authors
14:00 Session Chair, Xiao-Dong Zhou - Keynote Speaker Introductions (5 Minutes)
14:05   614   Challenges in Commercialization of Energy Storage Systems within the Electric Enterprise D. Rastler (Electric Power Research Institute)
14:50   615   Issues and Challenges for Implementation of Large-Scale Energy Storage in Australia M. Skyllas-Kazacos (University of New South Wales)
15:35 Intermission (15 Minutes)
 

Afternoon Panel Discussion

Co-Chair: Trung Van Nguyen
TimeProgr#Title and Authors
15:50 Moderator, Trung Van Nguyen - University of Kansas (5 Minutes)
15:55 Panelist, Jun Liu - Pacific Northwest National Laboratory (15 Minutes)
16:10   616   Status and Development of Energy Storage System In Korea J. Lee (SK Innovation)
16:25 Panelist, Scott Backhaus - Los Alamos National Laboratory (15 Minutes)
16:40   617   Realities of Economic Screening for Energy Conversion and Storage Technologies E. McFarland (University of California, Santa Barbara)
16:55   618   Energy Security with Clean and Green Energy G. Kailiwai (United States Pacific Command)
17:10 Panelist, Colton Ching - Hawaiian Electric Co. (15 Minutes)
17:25 Question & Answer (30 Minutes)